onsdag 8 juli 2009

I Cirkelns Mitt - Dan Brown

Handling:
När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger - en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalkampanjen.

Presidenten ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrättelseanalytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autenticitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otänkbara: hon finner bevis för att detta är en vetenskaplig bluff - ett fruktansvärt fräckt bedrägeri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och därmed försätta hela världen i ett osäkert tillstånd.

Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gäng lönnmördare som styrs av en osynlig agent som med alla medel tänker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som är lika ödslig som farlig och deras enda hopp om överlevnad ligger i att ta reda på vem som ligger bakom denna mästerliga bluff. Sanningen, kommer de att lära sig, är det mest chockartade bedrägeriet av dem alla.

Recension:
Jag gillar verkligen sättet Dan Brown skriver på, han upprätthåller läslusten med sina korta kapitel som är otroligt spännande. Man kan tycka att han har fattiga beskrivningar av karaktärerna men jag tyckte att det var väldigt skönt att läsa utan att gå in på personliga intriger hos karaktärerna. Jag läste denna bok från pärm till pärm på en kväll/natt tog endast paus för en bensträckare då och då. Om man har läst och gillar Dan Browns andra böcker så rekommenderar jag denna varmt.

8 kommentarer:

 1. denne man skriver fantastiska böcker =)
  //Carina

  SvaraRadera
 2. intressannt blogg!:) Lagt till dej på bloglovin:)Om du känner så é du hjärtligt välkommen och följa oss med. Vår blogg: http://strangebakery.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Hejhej! Måste säga att jag har läst både Änglar&Demoner sen Da Vinci Koden och nu snart klar med Cirklens mitt och blev lite besviken på den. Och då gillade jag dom andra starkt! Men några sidor kvar så jag kanske hinner ändra uppfattning, vem vet! Ha en bra dag! :)

  SvaraRadera
 4. Han böcker är hur bra som helst! :)

  Alla får gärna kolla in min blogg och kanske droppa en kommentar om ni ändå är där :)

  SvaraRadera
 5. gillar dan brown, man blir liksom lärd genom att läsa hans böcker! har läst allihop, dock tycker jag de är väldigt lika varandra. gillar författaren mer än böckerna, på något sätt. men bra sommarläsning!

  SvaraRadera
 6. Jag håller på att läsa boken just nu. Jag förväntar mig mycket av den eftersom att Dan Brown sådana fantastiska böcker. Din recention var verkligen till god hjälp, tack så mycket. :)

  SvaraRadera