tisdag 7 juli 2009

Gåtornas Palats – Dan Brown

Handling:
The National Security Agency (NSA) är en topphemlig organisation, mycket mäktigare än CIA. När NSA:s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den briljanta och vackra Susan Fletcher.

Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan – inte med hjälp av vapen utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.

Två händelsekedjor sätts snabbt igång – Susan söker förrädaren inom NSA:s väggar, och hennes fästman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt på ringen som har kodens lösning ingraverad.

Snart går det dock upp för Susan att hon står i en härva av hemligheter och lögner. Hon slåss inte bara för sitt land utan också för sitt eget och Davids liv.

Recension:
Om du läst någon av Dan Browns böcker tidigare lär du knappast bli besviken på denna. Jag tyckte denna bok var väldigt spännande. Dan Brown vet hur man skriver för att hålla kvar läsaren då kapitlen är upplagda så att det känns som en ständig cliff-hanger. Kapitlen är korta och för berättelsen snabbt framåt, och detta gör boken mycket lättläst. Det är inga problem att läsa ut den på ett par timmar om man är bokslukare.

Av: Susanne

1 kommentar: