fredag 12 juni 2009

Dödens Ansikte - Iris Johansen

Handling:
Eve Duncan förlorar sin enda dotter Bonnie till en seriemördare, som innan han avrättas vägrar berätta var flickans kropp finns. För att inte gå under av sorg satsar Eve stenhårt på sitt arbete som rättsmedicinsk skulptör.

Med lerans hjälp rekonstruerar Eve barnansikten efter oidentifierade kranier som polisen funnit. Arbetet hjälper henne i saknaden efter lilla Bonnie. och efter tio års hårt arbete är Eve Duncan en av landets främsta inom sitt område och flitigt anlitad. En dag får Eve oväntat besök av den kände datamogulen John Logan, som mot en stor summa pengar vill ha hennes hjälp att identifiera en död man. Eve tackar först nej men övertalas sedan att anta erbjudandet.

Men det går snart upp för Eve att någon desperat tänker skydda den dödes identitet, och till varje pris vill stoppa henne. Chockad upptäcker hon en dag att någon vandaliserat hennes labb och förstår att det är en varning. När den dödes ansikte efter dagar av intensivt skulpterande äntligen tar form blir resultatet en chock både för henne och Logan... och någon är fast besluten att tysta dem …

Recension:
En mycket bra och spännande bok som man har svårt att lägga ifrån sig. Denna boken är den första i serien om Eve Duncan och sättet som Iris Johansen skriver på gjorde mig väldigt nyfiken på nästa bok i serien, jag vill verkligen veta vad som händer sedan. Jag rekommenderar den här boken varmt till andra bokentusiaster.

Av: Susanne

2 kommentarer: