måndag 28 september 2009

Maken - Dean R. Koontz

Handling:
Hur långt skulle du gå för kärleken?
Skulle du dö för den?
Skulle du döda för den?

”Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner kontant.”

Trädgårdsmästaren Mitchell Rafferty tror först att det är ett skämt. Han planterar blommor i en kunds trädgård när hans mobil ringer, och nu står han i en vanlig förort en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten trädgårdsfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Bara han älskar sin fru tillräckligt…

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills dess. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.

Recension:
Ännu en otroligt bra och spännande bok av Koontz. I många av de tidigare böcker jag läst av honom finns många romaner där han blandat sciencefiction med spänning utan för den sakens skull göra det ”löjligt” att läsa. Koontz jämförs ofta med Stephen King eftersom deras genrer går hand i hand. Denna spänningsroman var dock helt utan ”övernaturliga” inslag. Precis som boken Vansinne så kunde jag inte lägga ifrån mig denna bok när jag väl kommit in i den, men det var även något i denna som saknades som jag inte riktigt kan sätta fingret på. För övrigt så gillade jag handlingen och upplägget av hela historien. Jag rekommenderar även denna bok varmt.

Av: Susanne

10 kommentarer:

 1. åh den låter jättesepännande, älskar koontz!

  SvaraRadera
 2. Gillar hans böcker, men den här tyckte jag var väldigt tråkig.. Den kändes för lång för handlingen, som om han fyllde ut en massa onödiga saker bara för att få den relativt lång.

  Rekommenderar istället "Blixtsken" och "Ansiktet". Dom är brutalt bra! =)

  SvaraRadera
 3. vad smart att ha en sånhär blogg ! :D här ska jag titta in ofta för att få tips ;)

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hittade din blogg under kategorin Litteratur och misstänker därför att du har någon form av intresse för ämnet. Jag försöker att bygga upp min vision om en "bloggbok", vars idé ursprungligen kommer från morgonprogrammet Vakna med the Voice och deras smsbok. Verkar det intressant? Jag vill gärna ha din åsikt om det verkar vara någonting att satsa på. Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 5. Dean Koontz är min favorit =) Har dock inte läst den boken

  SvaraRadera
 6. Kom precis på att jag har boken fast på engelska så har inte orkat ta mig genom den än. Har precis börjat på "Livstid"

  SvaraRadera
 7. Lyssnade på denna som talbok!! Håller med Koontz levererar verkligen bra storys och den här var inget undantag.

  SvaraRadera
 8. Har du nåt bra tips på nån fantasybok? kram

  SvaraRadera
 9. kläder säljes i olika storlekar på min blogg !
  checka inom :)

  SvaraRadera
 10. Hej! Har varit här på visit och kikat hälsar Ronny på ecigaretter.eu

  SvaraRadera