lördag 13 juni 2009

Blint Vittne - Tom Philbin

Handling:
Som barn råkade den unga, vackra violinisten Emma ut för en fruktansvärd händelse, som gjorde henne helt blind. Som vuxen får hon kontakt med doktor Pierce, och redan efter första operationen börjar hon kunna skönja sin omgivning.

En sen kväll hör Emma underliga ljud från våningen ovanför henne sin egen, och när hon gläntar på dörren får hon en skymt av en man som snabbt rusar förbi henne men ändå hinner ge henne en blick som får det gå kalla kårar längs ryggraden.

Nästa dag får Emma veta att hennes kvinnliga granne har blivit brutalt mördad. Trots sin fortfarande dåliga syn blir Emma polisens enda vittne, eftersom ingen annan än hon sett mannen som skyndat nerför trapporna.

Kriminalassistent Hallstrom och doktor Pierce inser båda vilken fara Emma är utsatt för, eftersom mördaren inte har en aning om att Emma inte har normal syn och därför inte kan känna igen hans utseende.

Emma inser nu att hon var tryggare när hon levde i sin egen mörka värld. Synen, som hon alltid önskat sig tillbaka, har nu gjort hennes liv är i stor fara - och hon förstår att det snart är hennes tur att få en påhälsning av mördaren...

Recension:
Denna bok är spännande och jag måste säga att jag blev positivt överaskad av den, jag hade väl i ärlighetens namn inte så höga förväntningar på den. Det är lite av en kioskroman som innehåller allt som en kioskroman ska göra. Spännande handling och ett oförutsägbart slut. Jag rekommenderar att läsa denna bok som resebok eller att slöläsa på stranden.

1 kommentar: